Het maakt eigenlijk niet veel uit wat je precies naar Bali gebracht heeft. Of je nu gaat surfen in Kuta, mediteren of yoga beoefenen in de natuur, of gewoon lekker feesten en zonnen, je zult al snel merken dat Bali barst van de culinaire hoogtepunten. Op elke straathoek vind je cafés, restaurants en deli’s die je verlokken met exotische geuren en kleurrijke stalletjes. Of je nu op zoek bent naar authentieke hoogstandjes uit de Indonesische keuken of naar plekken waar je kunt genieten van heerlijke vegetarische gerechten, de Balinese keuken heeft voor iedereen iets te bieden. Hieronder vind je de lekkerste gerechten op te eten op Bali.

Indonesische traditionele keuken

Op Bali is het een feit dat je waarde krijgt voor je geld. Voor slechts €12 per dag kun je als een koning genieten van Balinees eten! In termen van de traditionele keuken zijn de authentieke straatrestaurants het meest voordelig. Je kunt originele Balinese gerechten proeven in de gezellige eettentjes, die Warungs worden genoemd.

Nasi

Op Bali wordt beweerd dat een maaltijd zonder rijst geen echte maaltijd is. Rijst is altijd aanwezig en wordt vaak geserveerd in de vorm van Nasi Goreng, een mix van gefrituurde rijst met groenten en Aziatische sausjes. Combineer currygerechten met vlees en exotische specerijen voor een heerlijke en betaalbare maaltijd, zoals Nasi Campur – gemixte rijst. Als je op zoek bent naar kipgerechten, kijk dan op het menu naar Nasi Ayam. Op deze manier ben je verzekerd van een gevarieerde ervaring vol verrassende smaken.

Eten op Bali

Sate

Op Bali zijn er talloze variaties van deze heerlijke kipvleesspiesjes beschikbaar om uit te proberen. Bij het Gourmet Satay House heb je zelfs de keuze uit maar liefst 22 verschillende satégerechten die op het menu staan. Natuurlijk bieden ze hier ook de meest beroemde versie aan met een smaakvolle satésaus.

Eten op Bali

Pisang Goreng

Pisang Goreng, ook wel bekend als de Indonesische bananenbeignets, zijn een heerlijke snack die gemaakt worden van (over)rijpe bananen die gefrituurd worden. Deze banaanschijfjes hebben een krokant korstje van goudbruin en smaken perfect in combinatie met honing of chocoladesaus. In heel Indonesië wordt gebakken banaan veel gegeten, zowel als snack als bij het ontbijt. Je kunt deze verrukkelijke lekkernij gemakkelijk vinden op de straathoeken of lokale markten, waar vele eetkraampjes te vinden zijn.

Beef rendang

Dit gerecht is een ware smaaksensatie en wordt bereid met mals rundvlees, waardoor het geliefd is in Indonesië en onder toeristen. De combinatie van kokosmelk en kruiden maakt het vlees en eventueel vergezeld van groenten onweerstaanbaar. Uiteraard wordt er een rijstgerecht bij geserveerd voor een complete maaltijd. Naast rundvlees kun je ook kiezen voor kip, geit of eend als variant op de klassieke rendang.

Gado Gado

Heb je tijdens jouw vakantie niet genoeg groenten geproefd? Misschien is het dan verstandig om een gado gado te bestellen. Dit gerecht bestaat uit diverse groenten overgoten met heerlijke satésaus.

Drinken

Ben je op zoek naar een lekker biertje tijdens je vakantie? Op Bali hebben ze de Bintang. Dit is hét bier dat gedronken wordt in Indonesië. Met het warme weer op Bali is het echt genieten van een verfrissende grote Bintang. En als je avontuurlijk bent ingesteld, zou je ook de lokale drank Arak kunnen proberen.

Het wordt sterk afgeraden om kraanwater te drinken. Het water is namelijk niet schoon en bevat veel chloor. Als je toch kraanwater drinkt, loop je zelfs het risico op buiktyfus. Gelukkig kun je in de supermarkt flessen water kopen om veilig te kunnen drinken.

Tot slot mag je een kokosnoot echt niet missen met dit warme weer. Je kunt ze gemakkelijk vinden bij kraampjes langs de weg of in veel restaurants. Een grote sappige kokosnoot is zo heerlijk en totaal anders dan diegene die we gewend zijn in Nederland.

Veganist of vegetariër

Vanwege de hoge kosten van vlees en vis, kiezen de lokale bewoners er vaak voor om vleesvrije maaltijden te eten. Op Bali is het helemaal niet moeilijk voor veganisten om een ​​heerlijke maaltijd te vinden, aangezien de meeste curry’s worden bereid met kokosmelk en rijst. Bovendien voelt dit eiland als een paradijs voor sommige bezoekers vanwege de enorme verscheidenheid aan exotisch fruit. Van mango’s en papaja’s tot bananen in allerlei vormen en maten.

Dus het is duidelijk, een trip naar Indonesië is echt de moeite waard vanwege het verrukkelijke en unieke eten op Bali. Voor slechts een euro brengen de Go Jacks (Bali’s bezorgservice) je favoriete maaltijd naar het terras van je hotel! Geïnteresseerd in nog meer foodguide, lees dan ons artikel over de beste restaurants in Bali.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *