Over Bali

Bali is een eiland en provincie van Indonesië, gelegen in Zuidoost-Azië. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie over Bali:

Geografie

  • Locatie: Bali is gelegen tussen de eilanden Java en Lombok.
  • Grootte: Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 5.780 vierkante kilometer.
  • Hoofdstad: Denpasar is de hoofdstad van de provincie Bali.

Bevolking

Bali heeft een bevolking van ongeveer 4 miljoen mensen (volgens schattingen vanaf 2022).
De Balinezen vormen de meerderheid van de bevolking, maar er zijn ook minderheden van Javanen, Lombokkers en andere etnische groepen.

Cultuur

Bali staat bekend om zijn unieke cultuur die diep geworteld is in het hindoeïsme. Het eiland heeft talloze tempels, rituelen en festivals die deel uitmaken van het dagelijks leven.
Traditionele kunstvormen zoals dans, muziek en beeldhouwkunst zijn essentieel voor de Balinese cultuur.

Toerisme

Bali is een populaire toeristische bestemming en staat bekend om zijn prachtige stranden, tempels, rijstterrassen en levendige cultuur.
Plaatsen zoals Kuta, Seminyak, Ubud en Nusa Dua trekken toeristen aan met hun diverse attracties, variërend van surfstranden tot kunstgalerijen en luxe resorts.

Natuurlijke schoonheid

Het landschap van Bali is gevarieerd en omvat stranden, bergen, rijstterrassen en weelderige jungles.

De Gunung Agung, een actieve vulkaan, is de hoogste berg op Bali en heeft een belangrijke religieuze betekenis.

Tempels

Bali heeft duizenden tempels verspreid over het eiland. Enkele opmerkelijke tempels zijn de Tanah Lot, Uluwatu, Besakih en de Ulun Danu Bratan-tempel.

Gastronomie

De Balinese keuken is gevarieerd en beïnvloed door de Indonesische keuken. Populaire gerechten zijn onder andere nasi goreng, satay, babi guling (gebraden speenvarken), en verschillende soorten rijsttafels.

Religie

Het hindoeïsme is de belangrijkste religie op Bali, maar het heeft een unieke vorm, bekend als Agama Hindu Dharma Bali. Deze religie integreert veel lokale Balinese overtuigingen en rituelen.

Taal

De officiële taal is het Bahasa Indonesia, maar veel Balinezen spreken ook Balinees en vaak ook Engels, vooral in toeristische gebieden.

Bali wordt vaak beschouwd als een cultureel juweel en een idyllische bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zowel avontuur als ontspanning. Het eiland heeft een unieke spirituele sfeer die wordt weerspiegeld in zijn cultuur en tradities.

De beste accomodaties

 1.379,00

Renaissance Bali Uluwatu is een 5 sterren accommodatie in Uluwatu. Deze reis boekt u direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1379.00 per persoon

 1.113,00

Prime Plaza Sanur Hotel is een 4 sterren accommodatie in Sanur. U boekt deze reis direct bij onze partner Prijsvrij. Nu vanaf EUR 1113 per persoon.

 1.053,00

Grand Istana Rama is een 4 sterren accommodatie in Kuta. Deze reis boekt u direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1053.00 per persoon

 1.188,00

Prama Sanur Beach is een 5 sterren accommodatie in Sanur. Deze reis boekt u direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1188.00 per persoon