visum indonesie

Visum Bali

Bali is een populaire bestemming voor veel reizigers van over de hele wereld. Het eiland heeft prachtige stranden, adembenemende tempels en een rijke cultuur. Voor een reis naar Bali is het essentieel om te weten of je al dan niet een visum nodig hebt en hoe dit geregeld kan worden voorafgaand aan je aankomst in dit land. Indonesië biedt meerdere soorten toeristenvisa aan, waaruit jij degene moet kiezen die aansluit bij de duur van jouw verblijf op Bali.  

Welke Bali visum heb je nodig?

Het is essentieel om te weten hoelang je van plan bent daar te verblijven. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor toeristen die naar Bali reizen:

Visa on Arrival

Indien je van plan bent om maximaal 30 dagen op vakantie te gaan, is een visa on arrival de juiste keuze. Echter, als je langer dan 30 dagen wilt blijven (tot 60 dagen), is het Indonesisch visum bij aankomst (VOA) nog steeds perfect voor jou. Er zijn twee manieren om dit visum aan te vragen: bij aankomst op de Ngurah Rai International Airport in Bali of via het nieuwe e-VOA systeem.

Het VOA-visum heeft een geldigheidsduur van 30 dagen en kan in Indonesië met nog eens 30 dagen worden verlengd (totaal 60 dagen). Zowel het VOA- als e-VOA-visum kosten $35 USD en kunnen betaald worden in IDR, EUR, AUD of USD. Wij adviseren je VOA aan te vragen op de luchthaven. Dit kun je betalen door contant geld mee te nemen of met creditcard te betalen. 

Om een Visa on Arrival te verkrijgen, zijn de volgende documenten vereist:
Bij aankomst op immigratie, dien je de rij voor ‘Visa on Arrival’ te kiezen. Zorg ervoor dat je de volgende documenten klaar hebt om te tonen:

 • Een paspoort dat ten minste nog 6 maanden geldig is bij binnenkomst in Bali.
 • Zorg voor een bevestigd retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.
 • Voldoende financiële middelen om je uitgaven tijdens je verblijf te dekken.
 • Je kunt betalen met contant geld OF toon het betalingsbewijs van je visumaanvraag (indien geregeld via een bureau).
 • Vergeet niet om je immigratie-/aankomstkaart in te vullen.
 • Een geldig COVID-paspoort of bewijs van vaccinatie is ook vereist. Controleer hier welke actuele toegangseisen er zijn voor Bali, specifiek voor jouw land.

Visa B211A

De B211A is een visum dat gebruikt kan worden om 60 dagen op Bali te verblijven. Dit visum kan twee keer verlengd worden, telkens voor nog eens 60 dagen. Hierdoor kun je maximaal 180 dagen (6 maanden) op Bali doorbrengen. Het is belangrijk om te weten dat je een afspraak moet maken bij het dichtstbijzijnde immigratiekantoor om het visum te verlengen. Tijdens deze afspraak zullen er ook foto’s gemaakt worden en vingerafdrukken genomen worden. Het is essentieel om te benadrukken dat de B211A alleen geldig is voor één reis naar Indonesië. Zodra je Bali verlaat, wordt het visum automatisch ongeldig verklaard. Zorg ervoor dat je binnen 90 dagen nadat je visum is goedgekeurd naar Bali reist. De kosten voor het regelen van je B211A kunnen verschillen, afhankelijk van het bureau waar je naartoe gaat. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de 270 en 300 USD.

Om in aanmerking te komen voor een B211A Visa zijn de volgende documenten vereist:

 • Je hebt een paspoort nodig dat minimaal 12 maanden geldig is, indien je van plan bent om je B211A te verlengen.
 • Je moet bewijs kunnen tonen van een doorvlucht binnen 60 dagen na aankomst. Als je van plan bent langer dan 60 dagen te blijven, dien je een vlucht te kiezen die gewijzigd of geannuleerd kan worden.
 • Het is noodzakelijk om over voldoende financiële middelen te beschikken, minstens 2000 USD (hoewel dit niet voor alle visumbureaus geldt).
 • Je moet bewijs hebben van je B211A-visum dat is doorgestuurd door jouw boekingsagent.
 • Een geldig COVID-paspoort of vaccinatiebewijs is eveneens verplicht. Raadpleeg hier de actuele toelatingseisen voor Bali voor jouw land.

 

de beste accomodaties

 1.023,00

Hotel & Spa The Jayakarta Bali Beach Resort is een 3 sterren accommodatie in Legian. U boekt deze reis direct bij onze partner De Jong intra. Nu vanaf EUR 1023.00 per persoon.

 1.200,00

Merusaka Hotel Nusa Dua is een 5 sterren accommodatie in Nusa Dua. U boekt deze reis direct bij onze partner De Jong intra. Nu vanaf EUR 1200.00 per persoon.

 1.261,00

Sagara Villas en Suites Sanur is een 4 sterren accommodatie in Sanur. Deze reis boekt u direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1261.00 per persoon

 1.224,00

Pondok Sari Beach en Spa is een 3 sterren accommodatie in Pemuteran. Deze reis boekt u direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1224.00 per persoon