Ontdek de stilte van het Monkey Forest in Ubud, een absoluut must-do tijdens je verblijf in Ubud! Deze betoverende plek staat hoog aangeschreven bij de Balinezen en biedt een weelderige oase met tempels, stromende rivieren en eeuwenoude bomen die het landschap sieren. Bovendien kun je hier ook kennismaken met talloze apen die vrij door het bos slingeren. Verlies jezelf in deze unieke gelegenheid om deze prachtige dieren te aanschouwen in hun natuurlijke habitat. Bereid je voor op een onvergetelijke ontdekkingsreis terwijl we je begeleiden door het betoverende Monkey Forest en alles wat deze magische plek in Bali te bieden heeft.

Monkey Forest

Het Monkey Forest in Ubud is een plek die is ontstaan en behouden op basis van eeuwenoude hindoeïstische principes. Deze principes draaien om het bereiken van harmonie tussen mensen en hun omgeving, inclusief de natuur. Het apenwoud in Ubud dient als een toevluchtsoord voor maar liefst 700 apen, waardoor het een essentiële rol speelt in hun leven. Maar de betekenis ervan gaat verder dan dat, want het heeft ook een diepe spirituele waarde voor de lokale bevolking.

Apenwoud

In het hartje van Ubud bevindt zich het betoverende Monkey Forest, de thuisbasis van talloze Balinese langstaartapen die harmonieus samenleven in verschillende gemeenschappen. Een adembenemende ervaring is het aanschouwen van schattige babyaapjes, een waarschijnlijkheid die absoluut niet teleurstelt! Binnen dit apenwoud, zonder enige fysieke barrières of hekken, leiden de apen een zorgeloos bestaan en keren zij slechts terug naar specifieke plekken voor voedzame maaltijden. Het fascinerende Monkey Forest is werkelijk een natuurparadijs van buitengewone schoonheid, dat evenzeer dieren als mensen betovert. Als unieke attractie midden in Ubud laat dit bos je kennismaken met een wereld boordevol verrassingen en avonturen!

Het Monkey Forest in Ubud is werkelijk enorm, met een oppervlakte van maar liefst 30,8 hectare! Hierdoor heb je ongeveer 1,5 tot 2 uur nodig om het Monkey Forest te verkennen, waarbij je de natuur en speelse apen ontdekt. Bovendien bieden de majestueuze bomen een uiterst beschutting tegen de Balinese zon.

Het Monkey Forest in Ubud is de thuisbasis van meer dan 100 verschillende soorten bomen, waarvan velen als heilig worden beschouwd door de lokale bevolking. Dit betekent dat er regelmatig gebeden en offers worden gebracht aan de geesten die in deze bomen huizen. Het is essentieel om te onthouden dat het heilige karakter niet alleen beperkt is tot de oude tempels, maar zich uitstrekt over het hele bos. Daarom is het van groot belang om op de aangelegde looppaden te blijven en afwijkingen te vermijden.

Apen voeren

In het park worden de apen op dagelijkse basis, driemaal per dag gevoed door het personeel. Het dieet van de apen bestaat uit verschillende voedingsmiddelen, zoals zoete aardappel, banaan, kokosnoot en papajabladeren. Er was een tijd waarin toeristen de mogelijkheid hadden om bananen aan de apen te voeren, maar dit is niet langer toegestaan. Deze regel is ingevoerd ter bescherming van de apen tegen potentieel ziektes, evenals om te voorkomen dat ze toeristen overvallen op zoek naar voedsel.

Praktische informatie

  • Locatie: Monkey Town is gelegen in Ubud, Bali.
  • Openingstijden: Het park is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
  • Toegangsprijs: De entree bedraagt ogeveer €5 per persoon, kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen.
  • Voorzorgsmaatregelen: Zorg ervoor dat je geen eten of waardevolle spullen meeneemt, aangezien deze door de apen kunnen worden gestolen.

Is Monkey Forest veilig?

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de apen ook nieuwsgierig kunnen zijn en graag spullen pakken. Houd je waardevolle spullen dus goed in de gaten en berg ze veilig op. Verder kan het handig zijn om geen felgekleurde kleding te dragen, omdat dit de aandacht van de apen kan trekken. Pas ook op met eten, want als ze het ruiken zullen ze erop afkomen. Het beste is dus om je eten goed afgesloten te houden en niet openlijk te laten zien. Als je toch in een situatie belandt waarin een aap iets van je wil afpakken, probeer dan rustig te blijven en het voorwerp langzaam los te laten. Probeer niet met ze te vechten of agressief te reageren, dit kan alleen maar meer problemen veroorzaken. Als je merkt dat een groep apen je begint lastig te vallen, roep dan om hulp en zoek steun bij andere mensen in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *